Kitajščina na Gimnaziji Ptuj

Kitajščina kot svetovni jezik vedno bolj prodira tudi na staro celino. Naši dijaki se zavedajo, da je znanje tega jezika izredna priložnost za odpiranje novih možnosti v prihodnosti.

Državno tekmovanje v kitajščini

Leave a comment

Gimnazija Ptuj je ena izmed izbranih slovenskih šol, kjer se dijaki lahko učijo kitajščino in kitajsko kulturo v celoti. Da so naši dijaki pri osvajanju znanj o tej svetovni velesili izjemno uspešni kaže dejstvo, da so na zaključnem tekmovanju kitajščine “Chinese Bridge” izmed 12 udeležencev sodelovali kar trije dijaki naše šole – Stella Kociper, Kristjan Žagar in Matej Rober.

Finale državnega tekmovanja Chinese Bridge je potekalo v sredo, 7.5.2014, na II. Gimnaziji Maribor. Med povabljenimi sodniki so bili kitajski velepslanik s svojo ženo, direktor Konfucijevega inštituta in  profesorji kitajščine s Filozofske fakultete v Ljubljani. Ti gostje so tudi bili hkrati tudi sodniki, ki so ocenjevali nastope dijakov.
Tekmovanje je bilo na finalu razdeljeno na tri dele: predstavitev v kitajščini, odgovori na vprašanja o kitajščini in kitajskem jeziku ter nastop prikaza svojega talenta, ki je moral biti povezan s kitajsko kulturo.
Naši dijaki so se prikazli v odlični luči, a žal jim v tej hudi konkurenci ni uspelo osvojiti enega izmed prvih štirih mest, ki so vodila do potovanja na Kitajsko. S pridobljeno izkušnjo pa bodo v naslednjem letu imeli zagotovo večje možnosti za uspeh.
Čestitke dijakom za pridobljeno znanje in prikazane nastope.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s